Известие

Collapse
No announcement yet.

147 въпрос при покупка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да ти кажа доста ми се вижда..при бенз 8/100 на цена 2.6 - 2080 ти е бензина + данък 200 каско 400 гражданска 200 винетка 70 гуми 1/4 от 1000лв. (тъй като по толкова карат едни нови около 40к км.) 250 и стават 3200... остават 1300 за масло и окачване и то за 10000 км...което е много ..ако на 10к км даваш по 1000 за части...определено трябва да смениш или колата или майсторите...
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Много е, не е малко. Има коли родени в черния Петък. Моята 166-ца е разцепена от ремонти, взех я навремето "подготвена" и пак с годините се завъртя около 45ст, което е много добре за такава кола. Просто е минала повечко километри и парите се разхвърлят. Иначе като сметнеш 45ст по 120 000 не е много яко.
      Смятахме с един приятел колата му от магазина (Мазда 2) и за 100 000км беше строшила 45 000лв Малка градска кола, а? Само обезценката и застраховките и бяха към 30 000. Пак 45ст - колкото моя таралясник.
      Last edited by code; d.m.y г., 19:42.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

То и на мойта се връзват толкова сега тея 10000 км понеже пък беше "обслужена" хахах, но не мисля че следващите 10000 ще е така..или поне надявам се да не е де хахах ужас сега ще изплашиме момчето и край
        Last edited by tribaleo; d.m.y г., 20:27.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Няма с какво да го плашим - това си е реалността и тя не е само при нашите коли!

Мойта сметка след 18 месеца и 17'000км. показва 39ст. за 1км., но ми предстоят ремонти - надявам се да не е наруша много баланса
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Да де, ама производителят не препоръчва на определени км смяна на носачи, амортисьори, радиатори и т.н. да не говорим за бутала и валове както е при TS Та тия 2 стотинки ги забрави. В Бургас сме смятали на няколко Алфи TS разхода на км и се движи между 45 и 90ст, като нещата от които най-много зависи този показател са:
            - обезценка
            - изминати км
            - гориво(бензин или газ)
            - ремонти
            Смятаният период е 2007-2011 ей така на по кафе.
            С днешна дата може да се свали този показател и под 40ст с оглед на това, че обезценка вече няма.
            Много ясно съм обяснил, какво включва сметката.
            Т.е - това са минималните разходи по подръжката на мотора, ако не се троши много.
            Това, за тия 90 ст. явно са сметки за супер каръшки ситуации и не го пожелавам на никого. Но ако се направи статистика с по-обширна извадка, смятам, че това би било много полезно за доста хора.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Е, ако смятаме всички разходи при мен си излиза около 2600 на година или грубо на 12000км, това без горивото. Аз се опитах да дам ориентир като разход за техническа поддръжка - аз за 2 години и половина близо съм сменял ангренажен комплект, акумулатор, накладки, задни дискове, масла и филтри 2 пъти, течности, термостат, жила на ръчната спирачка, подгревни свещи - това до сега и се пада средно към 600лв годишно. Тепърва предстои окачването отпред и съединител, но да стане по-топло. Останалите разходи са каквито са и за всяка друга кола - каско, гражданска, данък, винетка, гуми и тнт. Въпроса е, че доста от нещата които съм сменил до сега се надявам няколко години да не ги мисля.

П.С. Вие да не смятате и течността за чистачки, че толкова пари хвърляте по тия коли аз ако сметна и първоначалната цена и обезценката... айде по-добре не, че ми се живее.
              Last edited by hayho; d.m.y г., 20:24.
              sigpic

Comment

По принцип, за да получиш НАЙ-точната сметка за съотношението лв./км., би трябвало да калкулираш всички пари, които си похарчил, за да можеш да управляваш този автомобил еди-колко-си километра.
                Без келешлъците, разбира се, защото огромни джанти, музики и друг вид тунинг са въпрос на личен избор
                Всякаква друга сметка е манипулативна.
                Да, обезценката също се включва в тази цифра, защото това реално са изгубени (похарчени) пари.
                sigpic

Comment

Аз съм стигнал до извода, че да поддържаш няколко коли е по евтино отколкото само една.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Аз съм стигнал до извода, че да поддържаш няколко коли е по евтино отколкото само една.
                    Това най вероятно е заради плащането на задължителните годишни такси ГО, ПД и ГТП?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Това най вероятно е заради плащането на задължителните годишни такси ГО, ПД и ГТП?
                      Всичко това за три коли струва колкото окачването в дясно на 166

Comment

Всичко това за три коли струва колкото окачването в дясно на 166
                        И все пак, като трябва да правя окачването на 166-цата, общината ли ми го плаща? Заради това, че съм платил данъци за 3 коли?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          И все пак, като трябва да правя окачването на 166-цата, общината ли ми го плаща? Заради това, че съм платил данъци за 3 коли?
                          За пет години съм сменил един горен носач и две скърцащи втулки. На другата кола два ябълковидни болта на предните носачи. Мисля си че е добре. Карам всеки ден.

Comment

За пет години съм сменил един горен носач и две скърцащи втулки. На другата кола два ябълковидни болта на предните носачи. Мисля си че е добре. Карам всеки ден.
                            Може би трябваше да уточниш непосредствено след твърдението:

"Аз съм стигнал до извода, че да поддържаш няколко коли е по евтино отколкото само една."

това, че става въпрос за различни коли. Една малолитражна и подходяща за градско каране, една за извънграско и т.н.

Иначе аз някаква логика в твърдението ти не мога да схвана.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Нали знаеш- всяка кола си има предназначение

Comment

Нали знаеш- всяка кола си има предназначение
                                Аз си търся и една с десен волан, за да може като ми омръзне да ми мрънкат отдясно, да сменя колата

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X